Bilder fra København Marathon
© iStock

Fem unike byløp du bør oppleve

Byer bør oppleves i løpeskoene – og gjerne sammen med tusenvis av andre. Her har vi valgt ut fem svært forskjellige byløp fra hele verden, som på hver sin måte byr på helt enestående løpeopplevelser.

10. august 2017 av Jesper U. Larsen

Fem fantastiske byløp

Det ALLER største

Hva: New York City Marathon.

Distanse: 42,2 km.

Opplevelsen: Med et deltakertall som rundet 51 388 i 2016, er det verdens største maraton. Det er nok også det maratonløpet de fleste løpere drømmer om å gjennomføre en eller annen gang i livet. Løpet starter på Staten Island, før du løper gjennom alle de fem bydelene og når mållinjen i Central Park på Manhattan. Det gir en enestående opplevelse av millionbyen, der du kommer tett på dens mange kulturer og kontraster. Ruta er tøff og logistikken et mareritt, men atmosfæren er noe helt for seg selv – noe de mange tilskuerne som heier langs ruta er med på å bidra til. 

Les mer her.

Svensk storløp

Hva: Göteborgsvarvet.

Distanse: 21,1 km.

Opplevelsen: Du behøver ikke reise langt for å delta i verdens største halvmaraton. Det finner sted i Sveriges nest største by, Göteborg, hvert år i mai. Siden starten i 1980, da bare 1800 løpere stilte til start, har Göteborgsvarvet utviklet seg til å bli en stor folkefest med mer enn 60 000 deltakere og et par hundre tusen tilskuere, mens rundt 4000 frivillige er involvert i løpet. 

Les mer her.

Midnattssol i Tromsø

Hva: Midnight Sun Marathon.

Distanse: 42,2 km.

Opplevelsen: Verdens nordligste maraton finner sted i Tromsø i juni. Oppe i nord går som kjent sola aldri ned midt på sommeren, så selv om løpet først starter klokka 20.30, er det fortsatt lyst når alle kommer i mål. Ved løpsfesten under midnattssola i Tromsø arrangeres det også flere løp på kortere distanser. 

Les mer her.

Køben i fem deler

Hva: Etappe København.

Distanse: 5–12 km.

Opplevelsen: Supert valg hvis du vil oppleve den danske hovedstaden i løpeskoene, men ikke orker å løpe de lengste distansene i et strekk. Her er en maraton delt opp i fem deler, som løpes fem kvelder på rad i juni. Rutene er valgt ut så de viser København fra sin beste side – fra turistattraksjoner til gamle industriområder. 

Les mer her.

En natt i Singapore

Hva: Sundown Marathon Singapore.

Distanse: 42,2 km.

Opplevelsen: De fleste maratonløp starter om morgenen, men her går starten etter midnatt. Løperne sendes ut i den singaporske natta, der mange opplyste skyskrapere og futuristiske bygninger gir en flott ramme. Løpet er Asias største nattløp med rundt 30 000 deltakere. På tross av det sene starttidspunktet er temperaturen som regel rundt 26–28 grader. 

Les mer her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: