Tren hardere
Tren hardere

Hvis treningen alltid går lett som en lek så trener du ikke hardt nok. 

© iStockphoto

Fire tegn på at du ikke trener nok løping

Du har hørt om overtrening, men undertrening er antakeligvis en mye mer utbredt bremsekloss for formutviklingen. Her er fire tegn på at du ikke trener nok.

14. februar 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Du forbedrer deg ikke

Det mest åpenbare tegnet på at du trener for lite (og/eller for lett) er manglende formframgang. Kontroller formen ved å teste deg selv med jevne mellomrom. Løp for eksempel et testløp på fem kilometer hver femte uke for å se om du forbedrer tiden. Alternativt kan du sammenlikne treningsøkter. For eksempel så bør ikke den rolige turen på 12 km føles hrdere enn den rolige turen på 9 km for en måned siden. Forbedrer du deg ikke, så sett treningen i system med et treningsprogram. 

2. Treningen er blitt kjedelig

Hvis ikke treningen er utfordrende nok, så vil du begynne å kjede deg på et eller annet tidspunkt. Og hvis du ikke føler at du går framover, så er det bare et spørsmål om tid før du legger treningen på hylla. Du trenger ikke gjøre treningen steinhard for å fjerne kjedsomheten, men nye, utfordrende ruter eller noen ekstra kilometer i rolig tempo kan være det som skal til. 

3. Du har ingen dårlige treningsøkter

Hvis du presser deg selv så vil du en eller annen gang havne utfor kanten. Hvis du derimot aldri opplever en treningsøkt der du ikke klarer å prestere, så er det fordi øktene ikke er harde nok.  

4. Du trener ikke hver dag

Slapp av - du trenger ikke løpe svettedryppende intervaller i rød sone hver dag- Men hvis du løper to-tre korte turer i uka og tilbringer resten av uka med bilkjøring eller stillesittende arbeid, og avslutter kvelden på sofaen, så er ikke det nok. Du kan for eksempel gå eller sykle en tur på 30 minutter de dagene du ikke trener, da får du fortsatt litt mosjon. 

vil du vite mer om trening, skader, hele, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER.. I magasinet får du den nyeste kunnskapen om trening og inspriasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Kilde: Outside Magazine

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: