© istock

Fire tips for å løpe i storbyen

Storbyer bør oppleves i løpesko. En løpetur gjennom hyggelige strøk og parker og forbi kjente severdigheter er en genial måte å bli kjent med en ny by på – samtidig som du får deg en treningsøkt.

Her er de beste tipsene til å løpe i storbyen

Bli sett 

Kle deg gjerne «bråkete» – det vil si klær i sterke farger som vekker oppsikt, eventuelt med et bånd med blinkende lys rundt overarmen. Da er det lettere for de andre trafikantene å se deg, spesielt hvis du løper i gråvær eller om kvelden

Skån beina 

Underlaget på turer i byen består som regel av asfalt, betong, fortausfliser og annet hardt underlag. Byløping kan derfor være tøffere for føtter, knær og legger enn løping ute i naturen. Sørg for å bruke løpesko som gir støtte og demping, og tenk også over om det er mulig å planlegge ruta slik at du får noen strekninger med mykt underlag, for eksempel en park eller en tremolo langs havna, som er mer skånsomt for beina.

Løp tidlig

Et godt tidspunkt når du skal løpe i byen er tidlig om morgenen, før rushtiden begynner. Da unngår du den verste trafikken og luftforurensningen, og det er fortsatt mulig å komme fram i de mest populære strøkene. Hvis du løper i Sør­ Europa om sommeren, er dessuten timene mellom klokka 11 og 16 ofte ulidelig varme og UV­strålingen på det aller høyeste.

Pakk en sekk 

En løperyggsekk er god å ha. Da kan du ta med deg en ekstra trøye og bytte om hvis du bestemmer deg for å ta en lengre pause underveis, eller hvis det blir så varmt at du må ta av deg et lag med tøy. Mobiltelefon, ID, litt penger eller kredittkort samt solkrem er andre ting du bør ta med på turen

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: