Fire tips til en varm start på løpeturen

Det kan være vanskelig å komme seg ut av døra når kulda venter på andre siden. Derfor har vi samlet fire tips som gjør møtet med kulda litt enklere.

1. desember 2019 av Jesper U. Larsen

Brrr. Det er kaldt ute og lysten på en løpetur kan nesten forsvinne når du tenker på den bitende kulda som møter deg så fort du går ut døra. Vi har derfor samlet fire tips som kan gi deg en varm start på vinterens løpeturer.

1. Varm opp løpetøyet

Sliter du med å finne motivasjon til å løpe ute på en kald dag, så legg treningstøyet klart ved ovnen. Da er det varmt og godt å ta det på seg. 

2. Varm opp innendørs

Varm opp lett innendørs med øvelser som sprellemann, høye kneløft og burpees. Da er du allerede varm når du kommer ut- Oppvarming er spesielt viktig når du skal trene i kulda, fordi glatt underlag kombinert med kalde ledd, sener og muskler øker risikoen for skader. 

Hold kan ødelegge treningsgleden fullstendig. Se her hvordan du forebygger hold, og hva du kan gjøre hvis uhellet er ute.

3. Lur deg selv

Når det er skikkelig vanskelig å komme seg ut av døra, så gjør en avtale med deg selv om at du bare skal løpe en kort tur på en kilometer. Det gjør det litt enklere å bite kulda i seg. Og når du først er i gang, kommer som regel treningslysten og energien. 

4. Kle deg smart

Løpetøyet skal sørge for at du holder varmen uten å koke over etter to kiolmeter. Kle deg etter det såkalte trelagsprinsippet. Det innerste laget som sitter rett på huden skal transportere svetten vekk fra kroppen og holde deg tørr. Til det bruker du klassisk svetteundertøy. Mellomlaget skal isolere, men også være pustende, mens det ytterste laget skal beskytte mot vind og regn - for eksempel en klassisk løpejakke. Ha også på deg en lett lue og eventuelt løpehansker på kalde dager. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: