Kvinne som knyter skoene
© iStock

Fire tips til morgentrening

Det kan være krevende å komme i gang med morgentrening. Nøkkelen er å være standhaftig de første par ukene. Deretter går det lettere. Her får du 4 konkrete tips som gjør morgentreningen til en naturlig del av hverdagen.

22. august 2018 av Martin Kreutzer

Slik lykkes du med morgentreningen 

Egentlig er det innlysende at morgentrening ikke innbyr til topp -prestasjoner. Du har nettopp reist deg fra senga, og leddene er knusktørre, pulsen er på sitt laveste og kroppstemperaturen likeså; ja, selv væskefordelingen i kroppen er ute av balanse den første halvtimen eller timen etter at du har stått opp.

Alt dette betyr at kroppen ikke er innstilt på ekstrem belastning, men har det langt bedre med myk mosjon som får deg opp i arbeidstempo stille og rolig. 

Her får du fire råd til hvordan du enkelt kan komme i gang med morgentreningen. 

1. Legg deg til riktig tid 

Du trenger å få nok søvn, så du bør ikke kutte ned på nattesøvnen for å få tid til å trene. Sørg i stedet for å legge deg litt tidligere, og gjør det lettere å stå opp for å trene ved å holde på en fast rytme. Det gjelder også på de dagene da du ikke skal trene. De morgenene kan du bruke til å kose deg med familien, praktiske gjøremål eller lesing.

2. Planlegg treningen før du legger deg  

Det er ti ganger lettere å utføre morgentreningen på autopilot enn å måtte finne på en kreativ treningsøkt mens du gnir søvnen ut av øynene. Bruk fem minutter om kvelden på å planlegge for eksempel program eller rute. Det kan være fornuftig med en plan B-rute som du kan rekke hvis du kommer for sent av gårde.

3. Sjekk værmeldingen kvelden før 

Når du skal ut og trene neste morgen, så legg fram klærne og utstyret du trenger, slik at du slipper å bruke verdifulle morgenminutter på å fly rundt og lete etter den vannavvisende vindjakka. Sørg også for at utstyret er i orden. Sjekk at sykkeldekkene er pumpet opp, treningsklokka er ladet og drikkeflaska vasket.

4. Kombiner morgentrening og reisetid 

Ved å trene på vei til eller fra jobb slår du to fluer i en smekk. Men husk å sette av tid til å bruke den første delen av turen til rolig oppvarming. Hvis du alltid er sent ute, kan du fort begynne å forbinde morgen- trening med stress og ubehag, og det vil etter hvert ta knekken på motivasjonen.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: