© iStock

Forskning: Du blir smart av å løpe

Løpeturen er ikke bare sunn - den gjør deg også smart.

18. september 2018 av Anna Sjøstrøm

Det kan være en god investering å finne fram løpeskoene. Det er ikke bare bra for kondisjonen og forbrenningen, men det er en skikkelig bra måte å holde hjernen skjerpet på.

Ny forskning fra University of Arizona har nemlig vist at hjernen skjerpes ved løpeturer, og at det også kan være ekstra fordelaktig å få tatt løpeturen om morgenen.

Påvirker hjernens aktivitetsnivå

Studien fra Arizona har undersøkt henholdsvis 11 veltrente og 11 utrente menn i alderen 18 til 25. Grunnen til at studien utelukkende baserte seg på menn, er at kvinners menstruasjonssyklus kan ha effekt på det fysiske og mentale velvære. I studien benyttet forskerne seg av spørreskjemaer og matematiske utregninger for å finne ut deltakernes aktivitetsnivå.

Deretter ble hver enkelt deltaker MR-scannet for å undersøke aktivitetsnivået i de ulike delene av hjernen.

Løp om morgenen

Resultatene viste at løperne hadde et høyere aktivitetsnivå i den delen av hjernen som ivaretar beslutninger, planlegging og hukommelse enn de personene som ikke løp. Det er primært tankefunksjonene som stimuleres ved løpeturer og som kan være brukbare i mange forskjellige sammenhenger.
Derfor kan du med fordel løpe turene om morgenen mens hjernen er i toppform og du er klar til å ta beslutninger og holde overblikk.

Super-tilbud: Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: