Great North Run, England

I et av verdens mest prestisjefylte halvmaratonløp, Great North Run i England, løper deltakerne over den ikoniske Tyne Bridge i Newcastle.

© Great North Run

Verdens seks feteste halvmaraton-opplevelser

Vi har dilla på halvmaraton, og det blir enda bedre av at man kan oppleve en kul by samtidig. Vi guider deg til verdens seks feteste halvmaratonopplevelser.

19. september 2022 av Lasse Lyhne

Løpereiser kan være fantastiske opplevelser. Du ser området du besøker, blir del av en stor begivenhet og danner et fellesskap med dem du løper sammen med. Se seks fete halvmaratonløp det er verdt å reise til. 

Göteborgsvarvet
© Göteborgsvarvet

1. Göteborgs­varvet

Göteborgsvarvet er verdens største halvmaraton målt i deltakerantall. Det er et gigantarrangement som tar løperne rundt i Göteborg sentrum og omegn. Løpet ble arrangert for første gang i 1980. Da deltok beskjedne 1800 løpere.

 • Neste gang: 20. mai 2017
 • Antall deltakere: 65 000

Copenhagen Half
© Copenhagen Half

2. Copenhagen Half

Copenhagen Half ble avholdt for første gang i 2014 i forbindelse med VM i halvmaraton. Som noe helt nytt, tilbød de danske arrangørene at mosjonistene kunne starte samtidig med elitefeltet. Det ble en kjempesuksess, og la grunnlag for det som siden er blitt Danmarks suverent største løpearrangement – og Danmarks eneste løp med internasjonalt format og anerkjennelse. Som det første løpet i Norden fikk Copenhagen Half såkalt Silver Label av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Løypa er flat og rask, og det er fantastisk stemning på broene rundt Kongens Nytorv.

 • Neste gang: 17. september 2017
 • Antall deltakere: 25 000

Great North Run
© Great North Run

3. Great North Run

Verdens nest største halvmaraton er også et av de mest prestisjefylte løpene. De siste årene er løpet blitt vunnet av store stjerner som Mo Farah, Haile Gebrselassie og Paula Radcliffe. Det starter i Newcastle i Nord-England.

 • Neste gang: 10. september 2017
 • Antall deltakere: 54 000

City-Pier-City
© City-Pier-City

4. City-Pier-City

Kåret til Europas beste halvmaraton. Løpet i den nederlandske byen Haag står i kontrast til byens litt kjedelige omdømme som administrasjonshovedstad. Rundt 20 000 deltakere – og mange flere tilskuere – gjør turen i den flate, raske løypa til en kjempeopplevelse. Det er satt mange personlige rekorder i Haag, og hvis det ikke blåser for mye, er det en av verdens raskeste halvmaratontraseer.

 • Neste gang: 11. mars 2018
 • Antall deltakere: 21 000

Rock 'n' Roll i Las Vegas
© Ryan Bethke/Rock ‘n’ Roll Marathon Series

5. Rock 'n' Roll i Las Vegas

Vil du oppleve en skikkelig halvmaratonfest, er Las Vegas stedet. Løpet går blant annet langs den berømte Las Vegas Boulevard. Det foregår om kvelden, og nattemørket lyses opp av millioner av lys og fyrverkeri. Musikken og de feststemte tilskuerne sørger for at du aldri er alene på turen.

 • Neste gang: 11. november 2017
 • Antall deltakere: 25 000

Disneyland Paris Half
© Disneyland Paris Half

6. Disneyland Paris Half

Paris’ store halvmaraton fortjener så absolutt en plass på listen. For de mer familieorienterte er løpet gjennom Disneyland i den franske hovedstaden nemlig et perfekt valg. Det ble arrangert for første gang i fjor. Løypa går gjennom parken og områdene rundt.

 • Neste gang: 24. september 2017
 • Antall deltakere: 12 000

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: