DERFOR regner vi med ny verdensrekord på Copenhagen Half Marathon

Det er hele seks år siden den nåværende verdensrekorden ble satt. Men nå er det flere ting som tyder på at søndagens event i København kan bli tidspunktet da en ny rekord blir satt!

14. september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Søndag den 18 september 2016 blir Copenhagen Half Marathon skutt i gang. Og mye tyder på at det kan bli en ekstraordinær spennende runde i år. Flere ting peker nemlig på at vi kommer til å få se en ny verdensrekord på de 21,1 km kommende søndag. Den nåværende rekorden er fra 2010 i Lisboa, da det ble løpt over mål etter bare 58 minutter og 23 sekunder.

Derfor kan det bli satt verdensrekord

De siste par årene har det vært fantastiske resultater i København. Dette er tilfellet fordi det har vært de riktige, raske løperne til stedet. København er meget flat og rutene har inneholdt få svinger. Disse tingene til sammen gir muligheter for fantastiske tider.

I år er intet unntak, ettersom ruten igjen kommer til å være flat og uten de store svingene. Dessuten har en rekke prominente herrer meldt sin ankomst. Deriblant 14 menn som har løpt halvmaraton på under den magiske timen - og derfra er det ikke langt ned til 58.23 under de rette forholdene.

I 2015 manglet vinneren Bedan Karoki Muchiri bare 59 sekunder for at slå den nåværende rekorden, og den gangen var feltet av raske løpere langt mindre.

X-faktoren

Den eneste ukjente faktoren som kan få stor betydning for løpetidene, er værforholdene. Det viktigste for løperne er uten tvil så lite vind som mulig. Vi krysser fingre for gode værforhold, og håper på en ny verdensrekord på den berømte distansen.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: