Tiden 59.07 var den nest raskeste halvmaratontiden i fjor. Kanskje vi får verdens raskeste tid i år?

Fire grunner til at vi får ny verdensrekord i København på søndag

Den nåværende verdensrekorden på mennenes halvmaraton er på vanvittige 58.23. Det er 2 minutter og 46 sekunder pr. km eller nesten 22 km/t! Rekorden er satt av Zersenay Tedese fra Eritrea. Den har stått siden 2010, men det er likevel minst fire gode grunner til å tro og håpe at den kan bli slått i Copenhagen Half på søndag.

6. september 2017 av Lasse Lyhne
 1. Løypa

  Løypa i København betraktes av mange som verdens raskeste halvmaratonløype. Den er stort sett flat og de få stigningene som er der, er veldig flate og jevne, og de påvirker ikke løpernes rytme noe særlig. Svingene er store og brede, og kan løpes i full fart. 

 1. Feltet

  CPH Half har fått et såkalt gullmerke av Det internasjonale friidrettsforbundet. Det betyr blant annet at det er et veldig sterkt elitefelt på startstreken. I år er det hele ni løpere som har løpt under en time på 21,1 km. Det gir en fantastisk mulighet for at de lynraske herreløperne kan presse hverandre til en fantomtid. 
 1. Været

  Været i København i september kan være perfekt løpevær. Tørr luft, svak vind og temperaturer på 10-15 grader. Det er optimalt for raske løpetider. 
 1. Statistikken

  Statistikken taler for at løpet skal gå fort. I fjor ble vinnertiden på 59.07 den nest raskeste halvmaratontiden i verden i 2016.Ytterligere fire menn kom inn på verdens topp-10-liste over de raskeste halvmaratontidene i 2016, og 62 prosent av elitefeltet satte personlig rekord på distansen. 

Skal du trene utendørs i høst så trenger du en god vindjakke. Få en flott lettvektsløpejakke fra Craft + tre utgaver av Aktiv Trening for bare 99,50. Sjekk tilbudet HER

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: