© Istock

Halvmaraton er den nye favorittdistansen

Interessen for mosjonsløp ser ikke ut til å avta. De tradisjonelle distansene 5 og 10 kilometer holder stand, men trenden er å utfordre seg med litt lengre distanser.

5. august 2015

Deltakerantallet øker på alle distanser i mosjonsløpene, men halvmaraton er den distansen flest vil prøve seg på. De 21,1 kilometerne er mer populære enn noensinne. Running USA meldte i 2008 at halvmaraton var den distansen som vokste raskest med hensyn til antall deltakere, og den samme tendensen ser man i Norge.

Alt om halvmaraton – få programmer, tips og mer!

I Oslo Maraton kan du velge mellom 3, 5 og 10 kilometer, samt halv og hel maraton. Ifølge daglig leder Odd Arne Marstrander er halvmaraton den distansen som har klart størst deltakerøkning. 48 prosent av totalt antall påmeldte i fjor, valgte halvmaraton, de fleste mellom 23 og 34 år. – En av årsakene er nok at det kan være en stor utfordring, men likevel en distanse som er oppnåelig for de fleste. Det krever mindre tid til trening enn en full maraton, og man er mindre utsatt for skader, sier han.

Han understreker likevel at 3, 5 og 10 kilometer er fine distanser for å bli kjent med hvordan et mosjonsløp foregår, og ikke minst for å teste formen før man prøver seg på lengre distanser.

Ifølge terminlisten på kondis.no blir det arrangert hele 97 halvmaraton i Norge i år, fra nord til sør.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: