Kvinne på tredemølle
© iStock

Holder det å trene løping på tredemølle?

Trener du til halvmaraton, så er det mulig, men det anbefales ikke bare å trene på tredemølle. De 21,1 km kan nemlig fort bli en røff opplevelse hvis du bare har løpt inne på tredemølla.

15. februar 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Holder det å trene på tredemølla? 

Er det mulig å gjennomføre treningen til en halvmaraton ved bare å løpe på tredemølle?

SVAR: Det er mulig, men ikke anbefalt utelukkende å trene på tredemølle. De 21,1 kilometerne kan fort bli en tøff opplevelse hvis du aldri trener utendørs. På tredemølla opplever du verken vind eller bakker, som kan slite deg ut både mentalt og fysisk. 

Bevegelsesmønsteret på en tredemølle, som roterer under føttene, er hel ler ikke helt identisk med den naturlige løpebevegelsen utendørs. Der for blir løpemusklene ikke optimalt forberedt på å løpe halv maraton. 

Trener du tre ganger i uka, vil det derfor være en god idé at du forsøker å legge minst én – og helst to – av ukas løpeturer utendørs. Trener du bare på tredemølle, vil vind, bakker og den mang len de motstanden gjøre deg dårligere rustet når du stiller på startstreken i et utendørs mosjonsløp.

Slik bruker du tredemølla best

Fart: Trening på tredemølle egner seg best til raske intervaller. Her fungerer det jevne underlaget bra, og du kan til og med styre hastigheten nøyaktig. De rolige langturene bør du derimot løpe utendørs.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: