Cynthia med barna i joggevogna.
© Finisherpix.com

Mamma satte verdensrekord med babyjogger

Det sies at kvinner er gode til å multitaske. Det stemmer i hvert fall for den amerikanske løperen Cynthia Arnold, som nettopp har tok vare på sine tre barn, løp en halvmaraton og satte ny verdensrekord på en gang.

1. august 2018 av Christian Thestrup

Supermamma satte verdensrekord 

Det sies at kvinner er gode til å multitaske. Det stemmer i hvert fall for den amerikanske løperen Cynthia Arnold, som tok vare på tre barn, løp halvmaraton og satt ny verdensrekord samtidig.

Hva gjør du hvis du gjerne vil delta i halvmaraton, men ikke får barnevakt til barna? Du kan gjøre som den amerikanske løperen, Cynthia Arnold, som puttet de tre barna sine i en joggevogn og tok dem med til Missoula Marathon. Og mens barna, som er 11 måneder, tre og seks år, hygget seg i vogna, ga moren full gass og kom inn til tiden 1.29,08. Det er ikke bare vanvittig raskt, det er også ny verdensrekord. Den gamle rekorden var på 1.47,32 med tre barn i en joggevogn, også den ble satt tidligere i år. Cynthia knuste rekorden. 

Det var en beveget mamma som kjørte over målstreken på slutten av løpet. Både fordi hun hadde slått verdensrekorden, men enda mer fordi barna var blitt så store at det trolig snart er slutt på å ha alle tre i vogna samtidig. 

Treningen foregår til daglig når hun kjører barna til og fra skole og barnehage, noe som også foregår i joggevogna. Hjembyen hennes, Polson, er både kupert og forblåst, så det har vært god trening foran halvmaratonløpet der ruta var ganske flat. Cynthia løp på rundt 4 min og 13 sekunder per km, noe som gir en gjennomsnittsfart på 14,22 km/t. 

Cynthia ble nummer 14 totalt av alle kvinner som deltok, og nummer tre i sin aldersgruppe. Imponerende. .


Cynthia med barna i joggevogna
© Finisherpix.com

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: