© Colourbox

Mat for løpet

OSS: Hvordan bør jeg spise før løpet?

22. desember 2014

Spiser du noenlunne sunt til daglig, kan du spise som du pleier. Det er ingen grunn til å gjøre noe særlig ekstra ut av maten du spiser dagen før. Ta bare litt ekstra ris, pasta eller poteter til middag, slik at du får fylt opp karbohydratlagrene. Ellers gjelder det å holde seg unna sterk krydret mat eller annen mat som kan gi mageproblemer.

Løpet startet kl 11.00. Når og hva bør jeg spise til frokost?

En frokost med mye karbohydrater er en god start. Det kan for eksempel være brød med pålegg, en skål med havregryn, yoghurt med musli eller andre vanlige frokostmåltider. Sørg for at du velger matvarer du vet kroppen din tåler godt. Ideelt sett bør du teste tidspunktet for og sammensetningen av måltidet på dager med lange treningsturer, slik at du er helt sikker på at maten ikke plager deg.

Har du ikke fått prøvd hva kroppen din trives med, så spis et vanlig frokostmåltid du vet at du tåler fire timer før start. Bland deretter en halvliter energidrikk og drikk av den i de siste timene frem mot start. Uansett hva du velger å spise, bør du sørge for å avslutte måltidet i god tid før start. De fleste trives best med å avslutte måltidet omtrent tre timer før startskuddet går. Da rekker du å fordøye måltidet. Hvil deg gjerne litt etter frokost slik at du er helt utsovet når løpet starter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: