© Colourbox

Mat under løpet?

OSS: Behøver man energibarer, -geléer og bananer under en halvmaraton? Hvis ja: hvor og når bør jeg spise?

22. desember 2014

Det er sjelden nødvendig å spise under en halvmaraton. Har du spist ordentlig før løpet, har du mat nok i magen.

Problemet med fast føde er at det møysommelig skal tygges og svelges, og det stiller store krav til fordøyelsesystemet. Det betyr at du bruker en del energi på å fordøye maten samtidig som risikoen for magevondt og hold forverres med fast føde. Du har bare bruk for energi underveis.

Din beste strategi er å ta litt energidrikk på hver drikkestasjon. Start med den første og fortsett helt frem til mål. Drikke innebærer liten risiko for mageproblemer.

Alternativt kan du ta med deg 3–4 geléer som du skyller ned med rikelig med vann når du kommer til drikkestasjonene. Geléene har du i et væskebelte rundt livet, i lommen eller linningen på løpeshortsen.

Husk å teste om dette fungerer før du stiller til start. Enten du velger energidrikke eller -geléer er det viktig at du finner ut hvordan magen reagere under noen lange treningsturer. Det er dumt å få dårlig mage under selve løpet.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: