Rekordholder Tyler Andrews slo sin egen verdensrekord med nesten fire minutter. © Facebook

Ny verdensrekord på tredemøllen

Amerikaner satte verdensrekord i halvmaraton på tredemølle sist søndag.

20. april 2015 av Jesper U. Larsen

Den amerikanske løperen Tyler Andrews måtte løpe på under én time og fire minutter da han sist søndag satte verdensrekord i halvmaraton på tredemølle.

Svetten drev da han løp i land rekorden foran jublende tilskuere på Boston Marathon Expo-messen. Sluttiden 1.03,38 var nesten fire minutter raskere enn den gamle rekorden, som han også hadde.

Fantastisk støtte

Mange løpere har et anstrengt forhold til tredemøllen, og 24 år gamle Tyler Andrews la heller ikke skjul på at 21,1 kilometer på det rullende båndet var en brutal opplevelse.

”Det kan være vanskelig å holde fokus rent mentalt, men støtten jeg fikk av tilskuerne var fantastisk", fortalte Tyler Andrews.

Gjennomsnittshastigheten var på 3,01 per kilometer – og raskest var han på de siste par kilometerne der tiden var nede i 2,53. Og dermed har du noe å strekke deg etter neste gang du gir deg tredemøllen i vold.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: