Så raskt kan du løpe en halvmaraton

Lurer du på hvor raskt du har mulighet til å løpe en halvmaraton - eller maraton? Det kan du faktisk regne ut basert på tiden du bruker på fem kilometer. Les mer her.

16. november 2017 av Hans W. Gottlieb

Hvor fort vil jeg kunne løpe halvmaraton? 

Persen min på 5 km er 23 minutter. Kan jeg beregne cirka hvor fort jeg vil kunne løpe en halvmaraton ut ifra det? 

Ifølge beregningsmetoden Daniels’ Running Formula burde tiden din på 21,1 km ligge på cirka 1 time og 45–46 min. Beregningsmetoden er utviklet av løpetreneren Jack Daniels og er basert på et stort statistisk materiale samlet inn blant både toppidrettsutøvere og ambisiøse mosjonister. Men for å få et realistisk bilde av løpspotensialet ditt er det viktig at du bruker en ganske fersk 5- eller 10-km-tid, som avspeiler den nåværende formen din.

Selv om du har en god tid på fem kilometer, må du trene for å innfri potensialet ditt på halvmaraton. Her finner du effektive løpetips for å løpe halvmaraton - enten du er nybegynner eller en erfaren løper. 

Sjekk løpspotensialet ditt:

Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: