Tempotrening: Halvmaraton

Selv om distansen blir lengre, reduseres ikke behovet for tempotrening. Tvert imot. De ukentlige tempoturene er avgjørende for å få et solid fundament.

21. september 2010 av Bjarke Kobberø

Tempoløping er en treningsform som må tilpasses målet du trener frem mot. Her serverer vi en rekke effektive måter å tempotrene på, til inspirasjon og motivasjon. Selv om vi rangordner trenings-formene, er det en god idé å veksle mellom dem. Det sørger for god og riktig variasjon i treningen, og at du utvikler alle aspekter av løpingen din.

  • God Løp 6–10 km i målsettingstempo. Konsentrer deg om å løpe avslappet og med god fl yt, særlig de siste kilometerne, når det begynner å bli hardt. Treningen løfter kondisjonen og gjør deg mer effektiv i målsettingstempoet.

  • Bedre Løp 14 km med økende tempo. De første 2–3 km løpes i rolig tempo. Deretter økes tempoet med cirka fem sekunder per kilometer. 11. km løpes i målsettingstempo, mens 12. og 13. km løpes fortere enn målsettingstempo. Den siste kilometeren brukes til nedtrapping. Juster lengden på treningen i forhold til eget nivå.

  • Best Løp vekselvis 500 m i målsettingstempo, 500 m raskere (men ikke maks.) og 500 m lett jogging. Gjenta syklusen 3–6 ganger avhengig av treningsnivå. Det er glimrende trening som forbedrer kondisjon og utholdenhet, og forbedrer tempofølelsen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: