Velg det programmet som passer for deg. Tren 2, 3 eller 4 ganger i uken.

Velg et program som passer for deg

Få treningsprogram til halvmaraton der du selv bestemmer om du vil trene 2, 3 eller 4 ganger i uken.

Drømmer du om å løpe halvmaraton i år? Hvis du har grunnformen sånn noenlunde inne, guider vi deg frem til startstreken med vårt nye, effektive treningsprogram. Velg selv hvor mye du vil trene – om tolv uker er du klar!

Med løpeprogrammet vi presenterer her, har du tolv effektive uker til rådighet. Det er nok til at du kan bygge deg opp fysisk og mentalt og få en god opplevelse under løpet. Før du går i gang, må du bare bestemme deg for hvor mye du vil investere i prosjektet. Er du fornøyd med å komme joggende i mål, er det tilstrekkelig å trene to ganger i uken. Har du mer luft i kalenderen og større ambisjoner, kan du gi formen en ekstra dytt opp over ved å legge inn 1–2 treningsøkter til.

Velg det halvmaratonprogrammet som passer deg.

  • Jeg ønsker å trene 2 ganger i uken. Dette programmet passer for deg som vil gjennomføre, men ikke har store ambisjoner når det gjelder sluttiden. Vær gjerne aktiv mellom treningsdagene, for eksempel ved å sykle til jobb, svømme eller kjøre terrengsykkel – men ikke press deg for hardt mellom løpeturene.

  • Jeg ønsker å trene 3 ganger i uken. Dette programmet gir deg utholdenhet og styrke til å kunne gjennomføre i fin stil. I de første ukene er det lagt inn alternativ trening for å styrke kroppen og skåne bena. Husk alltid å ha en hviledag mellom treningsøktene.

  • Jeg ønsker å trene 4 ganger i uken. Dette programmet er ambisiøst, men overkommelig – selv for relativt ferske løpere. Du kjører alternativ trening én gang i uken. Det er for å styrke kroppen, skåne bena og samtidig gi kondisjonen og utholdenheten et løft. Husk at du ikke skal løpe to dager i strekk.

Last ned halvmaratonprogrammet

Her laster du ned halvmaratonprogrammet. Du bestemmer selv om du vil trene 2, 3 eller 4 ganger i uken.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: