Høyere forbrenning på tom mage

Det kan kreve ubehagelig tilvenning, men britiske studier tyder på at fettforbrenningen øker betydelig hvis du trener før frokost.

24. april 2013

British Journal of Nutrition har publisert resultater som bør være spesielt oppløftende for deg som er morgenfugl og liker å trene før frokost. Nettopp "før frokost" er viktig i sammenhengen.

Forskerne ved University of Northumbria gjennomførte nemlig et forsøk der de lot tolv aktive menn drive løpetrening på tredemølle kl. 10 om morgenen, henholdsvis før og etter at de hadde spist frokost. Etter trening drakk alle deltakerne en sjokolademilkshake. Senere fikk de en pastalunsj, med beskjed om å spise seg behagelig mette.

Forbrente 20 prosent mer fett

Det viste seg at de som trente før frokost, forbrente 20 prosent mer fett enn de som trente senere, samtidig som de verken spiste mer eller ble mer sultne i løpet av dagen.

Forskerne Emma Stevenson og Javier Gonzales, som er ansvarlige for forsøket, konkluderer med at man forbrenner vesentlig mer fett når man trener på tom mage enn senere på dagen.

Ifølge forskerne er grunnen at trening øker det totale energiforbruket, og når magen er tom, henter kroppen energien fra fettlagrene. Forsøket viste også at man heller ikke øker det totale kaloriinntaket, selv om man trener på tom mage. De to understreker at dette var et begrenset forsøk og at mer forskning er nødvendig, men annen forskning publisert i det samme tidsskriftet i fjor høst, bekrefter funnene.

Den gangen var det forskere ved universitetet i Glasgow som tok for seg en gruppe overvektige menn som ikke trente. Her viste forsøkene at trening både før og etter frokost var gunstig, men at fettforbrenningen var størst ved trening før forkost.

Source #nhi.no

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: