© Colourbox

Hvordan unngår jeg sisteplassen?

Jeg vurderer å melde meg på et mosjonsløp, men har ikke lyst til å komme på sisteplass. Har dere et godt råd?

Ta det helt med ro; velger du et av de populære løpene med flere tusen deltakere, er det lite sannsynlig at du skal komme sist. Når så mange møtes til et arrangement for glade amatører, vil det alltid være hel del deltakere som er mye eldre, tyngre og i dårligere form enn deg.

Stiller du i et stafettløp, for eksempel Holmenkollstafetten, er du helt sikker på ikke å komme sist. Løper du en av de første etappene, vil det være mengder av løpere som kommer i mål etter deg, blant annet lagkameraten som skal løpe siste etappe.

Når du først har vært med i et løp én gang, vil du antakelig også oppdage at tiden eller plasseringen ikke er så avgjørende. Det er helt andre og viktigere ting ved å bli med i et løp.

Det viktigste er at du får et mål å jobbe mot og en dato da formen skal være på topp. Det gjør det lettere å trene regelmessig fordi du gjerne vil kunne yte ditt beste på løpsdagen. Du får også en konkret distanse å trene på, og dermed bruker du energi på å bli god nettopp på den distansen – og det motiverer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: