Fraspark Is eller snø påvirker også farten når du løpetrener om vinteren.

Hvorfor løper jeg alltid langsommere om vinteren?

Data fra treningsklokken viser at jeg løper litt saktere om vinteren, selv om jeg trener like mye og like ofte som om sommeren. Hva kan grunnen være?

Kulden i seg selv bidrar til å redusere hastigheten. Ved fem minusgrader løper vi generelt cirka fem prosent langsommere enn vi gjør på en mild vårdag. Omsatt til en 10 km lang løpetur betyr det at du kommer 2,5 minutt senere i mål.

At du presterer dårligere om vinteren skyldes flere faktorer. Kald luft er for eksempel tettere, og derfor blir også luftmotstanden større når du løper.

Så mye tregere blir du i vinterkulda

Du har også på deg mer klær enn om sommeren, noe som øker luftmotstanden ytterligere. På grunn av is, snø, slaps eller salt og grus kan dessuten underlaget være glattere. Det gir dårligere fraspark, og det går også utover hastigheten. Derimot påvirkes ikke selve kroppen nevneverdig av kulden før temperaturen faller til 15–20 minusgrader.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: