Kan dere anbefale et annerledes løp?

En kamerat og jeg er ute etter en annerledes løpeopplevelse – gjerne utenlands. Vet dere om et morsomt og litt sprøtt løp?

Det blir neppe mye sprøere enn de såkalte pack burro races i Colorado, USA. For å minnes en ærerik fortid som gullgraverstat skal deltakerne her løpe sammen med gullgravernes foretrukne transportmiddel, nemlig et esel (på spansk: burro).

Eselet skal bære en oppakning på 15 kilo – med ting som vann, hakke, spade og rist til å vaske gull med.Løperen skal hele tiden være i fysisk kontakt med eselet. Hvis han slipper tauet, må han fange inn dyret og starte på nytt der han bokstavelig talt slapp.

På løpsseriens hjemmeside kan man lese at det er en god idé å trene på å håndtere et esel før man prøver seg på det krevende løpet. Western Pack Burro Ass-ociation (det staves faktisk slik) arrangerer 5–6 løp med distanser fra 7 til 50 km i perioden fra mai til august.

Man løper på grusstier og dyretråkk, mens oppløp og mål ligger i gamle gullgraverbyer som Leadville, Buena Vista og Fairplay.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: