© Valling.com

Kan jeg ta med hunden på løpetur?

Jeg vurderer å ta med familiens bordercollie på løpetur. Orker den det?

Ja, hvis hunden er eldre enn 1–1½ år gammel og ferdig med å vokse, er den en fantastisk treningspartner. Det er bare de minste, de tyngste og de største hundene som ikke egner seg til lange løpeturer.

Små hunderaser bør ikke løpe mer enn 5–7 km, mens enmiddelstor hund som en bordercollie løper fint 10–15 km.

Som med mennesker må også hunden bygge opp formen gradvis. Har du løpt i mange år, er det viktig at hunden bare er med et stykke av veien den første tiden. Også hunder kan få belastningsskader.

Hunden må heller ikke trenes mer enn den selv vil. Hvis den sakker akterut, setter seg ned eller stopper opp underveis, er det fordi den trenger en pause.

Ikke løp fortere enn at hunden holder følge i travtempo. Trav er hundens langdistanseteknikk. I begynnelsen kan du trene opp hunden ved å løpe i ett minutt og gå i to minutter. Trapp gradvis opp til tre minutters løping og ett minutts gange. Til slutt kan hunden løpe hele veien.

Noen familiehunder som liker å løpe

Borderterrier Whippet Bordercollie Siberian husky Dalmatiner

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: