Verdens lengste ultraløp
Verdens lengste ultraløp

Løperne må komme seg gjennom den 883 meter lange runden 5649 ganger før de er i mål. 

Klar for verdens lengste mosjonsløp

Som deltaker i Self-Transcendence 3100 mile Race må du både ha en vanvittig god løpeform - og en helt overmenneskelig mental styrke.

19. februar 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Med sine 4989 km er Self-Transcendence 3100 mile Race offisielt verdens lengste mosjonsløp. Løpet, som blir kalt ultraløpenes Mount Everest, er blitt avviklet i New York-bydelen Queens hvert år siden 1996.

Løpet må gjennomføres innen 52 dager, noe som betyr at snittet per dag blir 96 km. Løpene starter klokka 6 hver morgen, og så skal de løpe til midnatt. 


Rundt og rundt og rundt og…

Det er imidlertid bare en stor fysisk utfordring som venter løperne. Deltakerne må også ha en helt spesiell mentalitet. Ruten er nemlig en runde på 883 meter rundt en vanlig blokk i Jamaica-kvartalet i Queens. Deltakerne skal løpe runden 5649 ganger. Løpsrekorden har finske "Ashprihanal" Pekka Aalto, som gjennomførte løpet på 40 dager, 9 timer, 6 minutter og 21 sekunder i 2015. Det er snaut 125 km om dagen i gjennomsnitt. Faktisk har Aalto vundet løpet 8 ganger, så han kjenner etter hvert ruten. I fjor var det 10 løpere som stilte til start, og alle som gjennomfører løpet får en T-skjorte og et lite plasttrofe som minne. 

En gurus ville idé

Self-Transcendence 3100 mile Race blev i sin tid grunnlagt av den nå avdøde indiskfødte guruen Sri Chinmoy, som bodde store deler av livet sitt i Queens, New York. Hans idé var å gi løperne muligheten til å finne og bryte grensene sine. 

”Selvtranscendens gir oss glede i grenseløs målestokk. Når vi transcenderer oss selv, konkurrerer vi ikke med andre. Vi konkurrerer ikke med resten av verden, men vi konkurrerer med oss selv i hvert øyeblikk.”

Årets løp starter 17. juni og fortsæetter til 7. august. 


Gi treningen et boost!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt, skandinavisk design, og ikke bare har det super lyd og suveren passform, det har også en batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby-tid og en rekkevidde på 15 meter. Headsettet er også svette- og vannavvisende, har stemmestyring og lar deg kontrollere musikken eller besvare anrop uten at du må ta opp telefonen fra lomma.


Få Sudio TRE Sport sammen med fire numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har bare et begrenset antall. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: