Verdens lengste ultraløp
Verdens lengste ultraløp

Løperne må komme seg gjennom den 883 meter lange runden 5649 ganger før de er i mål. 

Klar for verdens lengste mosjonsløp

Som deltaker i Self-Transcendence 3100 mile Race må du både ha en vanvittig god løpeform - og en helt overmenneskelig mental styrke.

1. juni 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Med sine 4989 km er Self-Transcendence 3100 mile Race offisielt verdens lengste mosjonsløp. Løpet, som blir kalt ultraløpenes Mount Everest, er blitt avviklet i New York-bydelen Queens hvert år siden 1996.

Løpet må gjennomføres innen 52 dager, noe som betyr at snittet per dag blir 96 km. Løpene starter klokka 6 hver morgen, og så skal de løpe til midnatt. 


Rundt og rundt og rundt og…

Det er imidlertid bare en stor fysisk utfordring som venter løperne. Deltakerne må også ha en helt spesiell mentalitet. Ruten er nemlig en runde på 883 meter rundt en vanlig blokk i Jamaica-kvartalet i Queens. Deltakerne skal løpe runden 5649 ganger. Løpsrekorden har finske "Ashprihanal" Pekka Aalto, som gjennomførte løpet på 40 dager, 9 timer, 6 minutter og 21 sekunder i 2015. Det er snaut 125 km om dagen i gjennomsnitt. Faktisk har Aalto vundet løpet 8 ganger, så han kjenner etter hvert ruten. I fjor var det 10 løpere som stilte til start, og alle som gjennomfører løpet får en T-skjorte og et lite plasttrofe som minne. 

En gurus ville idé

Self-Transcendence 3100 mile Race blev i sin tid grunnlagt av den nå avdøde indiskfødte guruen Sri Chinmoy, som bodde store deler av livet sitt i Queens, New York. Hans idé var å gi løperne muligheten til å finne og bryte grensene sine. 

”Selvtranscendens gir oss glede i grenseløs målestokk. Når vi transcenderer oss selv, konkurrerer vi ikke med andre. Vi konkurrerer ikke med resten av verden, men vi konkurrerer med oss selv i hvert øyeblikk.”

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: