Kvinne i løpejakke bakfra
© iStock

Kle på deg mye og løp fortere

En studie viser at kroppen lærer å regulere kjernetemperaturen i høyere temperaturer. Det kan være nøkkelen til raskere løpetider.

3. september 2018 av Redaksjonen

Slik fungerer varmetilpasning

Varmetilpasning! Det tekniske ordet handler om noe som får en del oppmerksomhet i løpemiljøet for tiden. Løper man under veldig varme forhold, skjer det nemlig mange gunstige tilpasninger i kroppen. 

Blodvolumet øker, og evnen til å svette og holde kjernetemperaturen nede blir bedre. Alt sammen er noe som til syvende og sist gjør oss raskere. Men hva kan vi gjøre, vi som bor i en del av verden der det aldri blir så varmt? 

Ja, da kan vi ta på mer klær. Kanadiske forskere har i en nylig publisert studie funnet ut at kroppen reagerer på samme måte hvis vi trener i moderate temperaturer (15 grader) med ekstra mye klær på, som hvis vi trener i veldig varme temperaturer med lite klær på. Tidligere varmestudier har vist prestasjonsforbedringer på opp til fem prosent etter fire–seks uker med trening i varmen.

Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: