Kvinne i løpejakke bakfra
© iStock

Kle på deg mye og løp fortere

En studie viser at kroppen lærer å regulere kjernetemperaturen i høyere temperaturer. Det kan være nøkkelen til raskere løpetider.

3. september 2018 av Redaksjonen

Slik fungerer varmetilpasning

Varmetilpasning! Det tekniske ordet handler om noe som får en del oppmerksomhet i løpemiljøet for tiden. Løper man under veldig varme forhold, skjer det nemlig mange gunstige tilpasninger i kroppen. 

Blodvolumet øker, og evnen til å svette og holde kjernetemperaturen nede blir bedre. Alt sammen er noe som til syvende og sist gjør oss raskere. Men hva kan vi gjøre, vi som bor i en del av verden der det aldri blir så varmt? 

Ja, da kan vi ta på mer klær. Kanadiske forskere har i en nylig publisert studie funnet ut at kroppen reagerer på samme måte hvis vi trener i moderate temperaturer (15 grader) med ekstra mye klær på, som hvis vi trener i veldig varme temperaturer med lite klær på. Tidligere varmestudier har vist prestasjonsforbedringer på opp til fem prosent etter fire–seks uker med trening i varmen.

Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: