Kom godt i gang med vårtreningen

Etter en kald vinter kan det være vanskelig å blåse liv i løpetreningen og komme seg ut av døra. Her er en håndfull tips som hjelper deg med å ta det første skrittet.

1. mars 2021 av Christian Thestrup

Vi pleier å si at det aldri er noen som har vondt av en løpetur. Men etter en lang og kald vinter, kan det likevel være vanskelig å komme seg ut av døra og i gang med nye rutiner. Her er en håndfull tips til hvordan du får tatt det første skrittet. 


Sett et mål

Når du er trøtt og det er mørkt, kaldt og vått, kan det være vanskelig å tvinge seg selv ut av døra for å løpe. Særlig hvis det ikke er noen konsekvenser ved å bli hjemme. Et godt tips er derfor å melde seg på et mosjonsløp - selv om det er lenge til. Det finnes nemlig ikke noe som er så motiverende som å ha et løp å se fram til. 

…og fortell det til alle!

Fortell om løpemålet ditt til venner og bekjente, og annonser det på sosiale medier. Det er ikke mange som liker å tape ansikt, og da får du nok trent. 

Lur deg selv

Ha en nødrute som er for eksempel 500 meter rundt blokka eller til enden av veien. Hvis du sier til deg selv at du bare skal ha en enkelt runde på nødruta, føles det straks mer overkommelig - og plutselig er du i gang med en litt lengre tur. 


Lag avtaler

Lag en fast avtale med en løpemakker eller meld deg inn i et løpefellesskap - for eksempel i en klubb eller på Facebook. Det er både hyggelig, men også en fremragende måte å sikre at du får trent på - spesielt de dagene du ikke har motivasjonen i orden. 


Ha riktig utstyr

Bevares. Du kan fint løpe våren i møte i det utstyret du putta i en plastpose og sparket under senga da høstsesongen var over. Men, det er ikke noe som øker lysten til å komme seg ut av døra som nye sko eller nytt, flott tøy.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: