mann løper i skogen om vinteren

Løp deg i toppform til vinteren

Glem alt om at løpesesongen lakker mot slutten. Høsten er perfekt til å innarbeide gode løperutiner og få treningsgleden på plass slik at du helt automatisk og med et smil om leppene fortsetter å løpe utover vinteren.

7. oktober 2018 av Martin Kreutzer

Ja, det har blitt kjøligere, og høstværet er både utrivelig og lunefullt. Men hva betyr vel det for en rask og energigivende løpetur? Det er faktisk ikke mer vanskelig enn å kle seg etter været og utfordringene, både bokstavelig og i overført betydning.

Det er nemlig om sensommeren og tidlig om høsten at du for alvor legger grunnlaget for de gode løpevanene og automatiserer løperutinene, slik at du er godt inne i treningsrytmen før mørketiden er et faktum.

Hvis du først er inne i en god rutine med å prioritere løpetreningen til tross for lange arbeidsdager, praktiske gjøremål, familie, venner og andre tidkrevende hverdagsaktiviteter, blir det veldig mye lettere å fortsette.

Samtidig får du all den gode energien som følger av regelmessig løping. Og du vil gradvis integrere løpetreningen som en naturlig del av ukens rutiner, før mørket, kulden og sviktende vitaminlagre gjør det ekstra vanskelig å mobilisere energi til å trene.

Her får du 10 tips pluss et komplett løpeprogram som får deg i toppform til vinteren:

10 trinn til sunne og gode løpevaner 10 trinn til gode løpevaner

10 ukers løpeprogram for begynnere

Løpeprogram for begynnere – 10 uker

10 ukers løpeprogram for veltrente

Løpeprogram for veltrente – 10 uker

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: