© Colourbox

Tempotrening: 10 km

Distansen stiller krav både til kondisjon og utholdenhet. Du skal kunne holde et tempo som ligger helt på syregrensen, og presse deg selv når du blir sliten.

21. september 2010 av Bjarke Kobberø

Tempoløping er en treningsform som må tilpasses målet du trener frem mot. Her serverer vi en rekke effektive måter å tempotrene på, til inspirasjon og motivasjon. Selv om vi rangordner trenings-formene, er det en god idé å veksle mellom dem. Det sørger for god og riktig variasjon i treningen, og at du utvikler alle aspekter av løpingen din.

  • God Løp 1 x 3 km + 3 x 1500 m med tre minutters joggepause mellom. Løp i målsettingstempo. Treningen forbedrer kondisjonen og utholdenheten og trener evnen til å løpe i målsettingstempo. Konsentrer deg om å løpe med overskudd og god rytme hele veien.

  • Bedre Løft kondisjon og tempooverskudd med 10–15 x 400 meter, avhengig av treningstilstand, med pauser på ett minutt mellom hvert løp. Tempoet skal være raskere enn 10-kmtempoet. Del gjerne opp i sett, for eksempel 3 x 5 x 400 m. Det kan føles mer overkommelig, samtidig som du beholder kvaliteten på treningen.

  • Best Løp en lang tempotur på 10–15 km, avhengig av aktuell treningstilstand. Tempoet er litt lavere enn målsettingstempoet. Treningen er hard og bør bare gjennomføres én gang i måneden, men den gjør for alvor noe med tempoutholdenheten og gir overskudd på tikilometeren.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: