Trengsel: Oslo sykkelfestival er et populært arrangement for syklister av alle kategorier. Men hvordan er sykkelformen?© Colourbox

Er du klar til høstens sykkelfest?

Lørdag 11. og søndag 12. september 2010 inntar syklistene Oslos gater. Men det begynner å haste med å komme i form.

7. juli 2010

Det er bare en måneds tid til startskuddet går for Oslo sykkelfestival. Dermed har du fortsatt tid til å komme i form, eller til å finpusse konkurranseformen.

Du vil uansett kunne finne et nivå som passer deg. Det blir temporitt og gateritt for aktive utøvere, i tillegg til familieritt på lørdag og fellesstart Norges-cup, tur-, trim-, og terrengritt på søndagen. Selv om du skulle føle at formen er noenlunde god, er det aldri for sent å bli bedre.

Det viktigste er å styrke kondisjonen, og undersøkelser har faktisk vist at det er mulig å forbedre kondisjonstallet med opptil ti prosent på bare to ukers intens trening. Husk allikevel at du skal ha minst to helt treningsfri dager før løpet, slik at du er uthvilt og klar når du står på startstreken. Det er også smart å tenke igjennom hva du spiser de neste ukene.

Unngå alkohol og søte drikker, spis mengder av frukt og grønt, fullkorn og sunt fett fra fisk og planteoljer. Det gir bedre restitusjon etter trening, og bonusen kan være et vekttap på et par kilo. Det i seg selv vil bidra til å gjøre deg raskere under selve rittet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: