© Colourbox

Tempotrening: 5 km

Distansen er kort, og tempoet er høyt fra start. Det krever at du klarer å presse deg selv, også når det gjør vondt. Distansen stiller høye krav til kondisjon.

16. september 2010 av Bjarke Kobberø

Tempoløping er en treningsform som må tilpasses målet du trener frem mot. Her serverer vi en rekke effektive måter å tempotrene på, til inspirasjon og motivasjon. Selv om vi rangordner trenings-formene, er det en god idé å veksle mellom dem. Det sørger for god og riktig variasjon i treningen, og at du utvikler alle aspekter av løpingen din.

  • God Løp en tempotur på 3–7 km, avhengig av treningsbakgrunn. Tempoet skal være omtrent som eller litt langsommere enn målsettingstempoet på 5 km. Treningen forbedrer både kondisjon og utholdenhet og gjør deg mentalt sterkere. Husk å ikke ta deg helt ut.

  • Bedre Løp 12 x 400 m i målsettingstempo eller litt raskere. Ta en joggepause på ett minutt mellom hver raske tur. Treningen forbedrer kondisjonen og trener opp evnen til å løpe i målettingstempo. Er du uvant med intens trening, så start rolig, og prøv å øke farten underveis.

  • Best Løp 3–4 serier på 5 x 200 m. Ta 30 sekunders pause mellom hver 200 m og tre minutters pause mellom hver serie. Farten skal være et stykke over målsettingstempoet. Treningen er hard, men gir også et stort tempooverskudd som du vil nyte godt av når du skal løpe konkurranse.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: