Menn løper om kapp

Når du deltar i konkurranser, vil du bli overrasket over at du kan løpe både fortere og lengre enn du hadde trodd. 

© iStock

Derfor blir løpeformen bedre av å konkurrere

Savner du å se framskritt og ha suksess med løpingen? Da er kanskje konkurranseløping løsningen. Les hvorfor konkurranse er avgjørende for løpetreningen.

19. september 2017 av Lasse Lyhne

Når du dropper å konkurrere ...

De som trener alene, presser seg ikke på langt nær så hardt på trening som de som konkurrerer med andre. Det vet alle som har stått med et startnummer på brys­tet eller har deltatt i intervall­treningen til den lokale løpegruppa. Samtidig får de heller ikke bygd opp den vinnermentaliteten som er grunnlaget for å flytte grenser. Etter hvert som kondisjonen – og faktisk også den mentale styrken til å tåle hardt press – utvikler seg når du presser kroppen skikkelig, er det viktig at du «graver dypt» innimellom når du løper. På egenhånd kan det være vanskelig å motivere seg og ta seg sammen til å gjøre det.

Løsning

Oppsøk konkurranse­arenaene. Det trenger ikke å være store løp med flere tusen deltakere – små, lokale løp kan fint gjøre nytten. Du vil merke at du løper mye fortere når du har et nummer på brystet. Og så kan du benytte anledningen til å bygge opp et fellesskap med de andre løperne som strekker seg utover konkurransesammenhengen, og som kan gi deg et motiverende treningsfellesskap i hverdagen.


Her finner du inspirasjon til forskjellige løp, enten du vil løpe de store og spektakulære løpene eller de mindre og lokale løpene. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: