© Istock

7 tips som gir en bedre løpestil

Jeg lurer på om jeg bør prøve å endre løpestilen min. Hvordan bør man løpe for å utnytte kreftene mest effektivt?

Du kan ha mye å hente på å ha fokus på løpestilen, da en forbedret løpestil både kan resultere i høyere tempo og lavere skaderisiko.

Men det finnes egentlig ikke noen oppskrift på hva som er perfekt løpestil. Hva som er mest effektivt er svært individuelt og avhenger blant annet av kroppsbygning og genetikk. Men som du ser her, er det noen ting vi alle bør være oppmerksomme på og noen feil vi bør unngå.

Gode råd som gir en bedre løpestil

  • Len kroppen lett fremover med en helning som gir litt overbalanse. Det optimerer fremdriften.
  • Hold hodet hevet og blikket rettet fremover.
  • Hold armene bøyd med en 90-gradersvinkel i albuen, og beveg dem i en rett linje parallelt med kroppen, ikke inn foran.
  • Unngå å ”sitte” i hoften. Rent energiøkonomisk reduserer det kraften i frasparket.
  • Pass på å ikke hoppe opp for mye. Det stjeler energien og gir harde støt opp gjennom kroppen når du lander.
  • De fleste lander på hælen, men flere mener det er mer skånsomt og økonomisk og lande litt lenger framme på foten. Men det er ikke noe som er ”riktig” eller ”galt”.
  • Ta raske og relativt korte skritt – cirka 180 per minutt (totalt for begge ben).

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.


Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: