© Istock

7 tips som gir en bedre løpestil

Jeg lurer på om jeg bør prøve å endre løpestilen min. Hvordan bør man løpe for å utnytte kreftene mest effektivt?

Du kan ha mye å hente på å ha fokus på løpestilen, da en forbedret løpestil både kan resultere i høyere tempo og lavere skaderisiko.

Men det finnes egentlig ikke noen oppskrift på hva som er perfekt løpestil. Hva som er mest effektivt er svært individuelt og avhenger blant annet av kroppsbygning og genetikk. Men som du ser her, er det noen ting vi alle bør være oppmerksomme på og noen feil vi bør unngå.

Gode råd som gir en bedre løpestil

  • Len kroppen lett fremover med en helning som gir litt overbalanse. Det optimerer fremdriften.
  • Hold hodet hevet og blikket rettet fremover.
  • Hold armene bøyd med en 90-gradersvinkel i albuen, og beveg dem i en rett linje parallelt med kroppen, ikke inn foran.
  • Unngå å ”sitte” i hoften. Rent energiøkonomisk reduserer det kraften i frasparket.
  • Pass på å ikke hoppe opp for mye. Det stjeler energien og gir harde støt opp gjennom kroppen når du lander.
  • De fleste lander på hælen, men flere mener det er mer skånsomt og økonomisk og lande litt lenger framme på foten. Men det er ikke noe som er ”riktig” eller ”galt”.
  • Ta raske og relativt korte skritt – cirka 180 per minutt (totalt for begge ben).

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: