Avslappede hender

Løping er en enkel treningsform. Allikevel kan små justeringer optimalisere måten du løper på. Et av de enkleste og mest effektive triksene er å lære seg å slappe av i hendene. Gjør du det, unngår du spenninger i nakke og skuldre.

22. september 2011

Fordeler Hvis du løper med avslappede hender, unngår du spenninger i nakke og skuldre som over tid kan føre til verking og irritasjon. Samtidig løper du mer effektivt fordi de avslappede hendene gjør at du også slapper av i resten av overkroppen, slik at du kan bruke kreftene til å flytte kroppen fremover.

Slik gjør du Løp rolig med normal løpestil. Tempoet skal være dempet, men ikke unaturlig langsomt. Konsentrer deg om hvor hardt du knytter hendene. Strammer du dem hardt, eller løper du med slappe og sprikende fingre?

Finn den rette spenningen i hendene ved å knytte hendene lett, og ikke hardere enn at fingertuppene så vidt berører håndflatene. Et godt triks er å tenke seg at du løper med et egg i hånden. Du skal holde det fast, men ikke så hardt at du risikerer å knuse det.

Kjenn etter om de avslappede hendene gjør at du også slapper av i armer, skuldre og nakke. Hvis du trekker opp skuldrene, skal du prøve å senke dem, og ser du ned i bakken, kan du prøve å rette opp nakken og hodet til en naturlig forlengelse av kroppen.

Derfor virker det Når du løper, er det om å gjøre å bruke alle kreftene der de gjør mest nytte for seg, altså i bena. Løper du med riktig spenning i hendene, unngår du for det første ubehagelige og prestasjonshemmende smerter i skuldre og nakke. For det andre kan du bruke alle krefter på fremdrift i stedet for å stramme armer, skuldre og nakke.

OBS! Hvis du ikke helt klarer å forestille deg hvordan det føles å holde et egg i hver hånd, kan du prøve å løpe med en pinne eller en liten stein i hånden. Det gjelder å klemme akkurat hardt nok til at du ikke mister gjenstanden.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: