Natural running Begrepet handler om løping med en type løpesko som lar deg utvikle en mer naturlig løpestil, som minner om å løpe barbent.© Jakob Helbig

Barfotløping er sunnere

En ny studie avdekker de naturlige løpeskoenes betydning for vår måte å løpe på.

Natural running er det nye store moteordet blant løpeentusiaster. Den naturlige løpestilen er svaret på alle løperes bønner og gir færre skader, mer effektiv løping og bedre prestasjoner. I hvert fall i teorien.

Hittil har det nemlig vært tynt med vitenskapelig dokumentasjon, men nå har skoprodusenten Ecco gjennomført en undersøkelse som bekrefter fordelene med den naturlige løpestilen. Det er ikke veldig overraskende, med tanke på at Ecco satser på natural running med sin Biom-sko, men undersøkelsen er gjennomført av den anerkjente forskeren, og professor i biomekanikk Gert-Peter Brüggemann ved universitetet i Køln – og derfor er den likevel verdt å legge merke til.

Undersøkelsen viser at de naturlige løpeskoene faktisk styrker sener og muskler samtidig som de bidrar mer effektivt både til demping og fraspark. Gert-Peter Brüggemann og kollegene hans har analysert løpestilen til 120 veltrente løpere når de løp med tradisjonelle løpesko, barbent og med Eccos Biom-sko.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: