© iStock

Den perfekte løpestil

Her ser du hvilke områder du bør være spesielt oppmerksom på.

14. desember 2018 av Claus Cancel

Enkle justeringer kan gi mye bedre løpeteknikk. Hold kroppen så rett som mulig med tyngdepunktet litt fremover. På den måten er du sikker på at skrittene ikke bremser deg, men omdannes til effektiv fremdrift.

  • Hodet: Skal ha en naturlig stilling i samme vinkel som overkroppen. Det skal ikke henge bakover eller fremover, men holdes som en rett forlengelse av ryggraden. Hodet skal heller ikke hoppe opp og ned. Hvis du registrerer at hodet – og dermed resten av kroppen – hopper opp og ned når du løper, bruker du kreftene feil. Gå ned til skrittrytme, og prøv å få hodet til å følge en horisontal linje mens du løper.

  • Skuldrene: Skuldrene skal verken trekkes opp til ørene eller senkes ned mot knærne. De skal holdes avslappet i en naturlig stilling.

  • Brystkassen: Hold ryggen rett, og skyt brystet fram. På den måten åpner du for pusten, og det blir lettere å trekke pusten dypt.

  • Armene: Skal føres mest mulig rett fram og tilbake. Vinkelen mellom under- og overarm skal være cirka 90 grader. Unngå å krysse armene for mye inn foran kroppen. Hvis armene går på tvers av løperetningen, motvirker det fremdriften.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: