Den perfekte løpestil - 2

Hendene: Hendene skal ikke være for hardt knyttet, men holdes løst knyttet. Hold eventuelt tommelfingeren mellom peke- og langfinger når du løper – det sørger for et grep som er passe løst, men der hånden fortsatt er knyttet. Hånden skal helst være knyttet, slik at ikke fingrene ”flagrer”.

30. august 2010
  • Hendene: Hendene skal ikke være for hardt knyttet, men holdes løst knyttet. Hold eventuelt tommelfingeren mellom peke- og langfinger når du løper – det sørger for et grep som er passe løst, men der hånden fortsatt er knyttet. Hånden skal helst være knyttet, slik at ikke fingrene ”flagrer”.

  • Knærne: Knærne bør passere rett over foten når du løper, og ikke falle verken inn- eller utover. Det kan være vanskelig å gjøre noe med hvis du er født med en skjevhet i ben eller hofter. Hvis problemet skyldes dårlig stabilitet rundt kneet, kan det derimot hjelpe med litt trening, særlig hvis problemet blir større når du er sliten. Ved å ta ettbens knebøyninger, der du konsentrerer deg om å føre kneet rett over første og andre tå, kan du trene opp et mer korrekt løpesteg.

  • Hoften: Skyt hoften frem, og unngå å synke sammen i hoften for hvert løpesteg. Det gir en mer økonomisk fremdrift og reduserer faren for belastningsskader. Det kan være vanskelig å gjøre det riktig hvis du ikke er sterk nok i hofte, mage og rygg (kjernemuskulaturen), men det er viktig, fordi en vrikkende bevegelse i hoften gir unødige belastninger.

Test deg selv:

Du kan teste din egen hoftestabilitet ved å stille deg på ett ben foran speilet når musklene er slitne etter løpetrening. Faller du ned i hoften på motsatt side av det benet du står på, er det en klar indikasjon på at du har svake muskler rundt hoftene og bør trene hofter, mage og rygg spesielt. Selv om testen ikke skulle vise dette, er det likevel en god idé å legge inn trening av kjernemuskulaturen som en del av treningsprogrammet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: