Den perfekte løpestil - 2

Hendene: Hendene skal ikke være for hardt knyttet, men holdes løst knyttet. Hold eventuelt tommelfingeren mellom peke- og langfinger når du løper – det sørger for et grep som er passe løst, men der hånden fortsatt er knyttet. Hånden skal helst være knyttet, slik at ikke fingrene ”flagrer”.

30. august 2010
  • Hendene: Hendene skal ikke være for hardt knyttet, men holdes løst knyttet. Hold eventuelt tommelfingeren mellom peke- og langfinger når du løper – det sørger for et grep som er passe løst, men der hånden fortsatt er knyttet. Hånden skal helst være knyttet, slik at ikke fingrene ”flagrer”.

  • Knærne: Knærne bør passere rett over foten når du løper, og ikke falle verken inn- eller utover. Det kan være vanskelig å gjøre noe med hvis du er født med en skjevhet i ben eller hofter. Hvis problemet skyldes dårlig stabilitet rundt kneet, kan det derimot hjelpe med litt trening, særlig hvis problemet blir større når du er sliten. Ved å ta ettbens knebøyninger, der du konsentrerer deg om å føre kneet rett over første og andre tå, kan du trene opp et mer korrekt løpesteg.

  • Hoften: Skyt hoften frem, og unngå å synke sammen i hoften for hvert løpesteg. Det gir en mer økonomisk fremdrift og reduserer faren for belastningsskader. Det kan være vanskelig å gjøre det riktig hvis du ikke er sterk nok i hofte, mage og rygg (kjernemuskulaturen), men det er viktig, fordi en vrikkende bevegelse i hoften gir unødige belastninger.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: