© Colourbox

Teknikkguide: Løping på snø, is og slaps

Det er bokstavelig fort gjort å havne på glattisen hvis du ikke legger om løpestilen om vinteren. Her får du seks tips om hvordan du får fotfeste og unngår de verste farene.

15. januar 2014 av Bjarke Kobberø og Peter Bollerup Andersen

Hvis du ikke legger om løpestilen, går det fort galt når du skal ut og løpe på vinterføret. Men det er ingen grunn til å holde seg inne. En løpetur i et hvitt og friskt vinterlandskap er nemlig en sann fornøyelse som gir masse energi.

Derfor har vi laget en guide om hvordan du bør legge om løpestilen for å unngå uhell i vinter.

Korte og raske skritt: Stegfrekvensen må økes. Korte og lynraske skritt der du fokuserer på å ha føttene i bakken så kort tid som mulig, fungerer både i dyp snø, på glatt og sleipt føre, hardtråkket snø, søle og slaps. De korte skrittene gir mer kontroll og bedre mulighet for å manøvrere, selv når det er såpeglatt.

Kom frem på foten, slik at du unngår å bli ”sugd” ned i snøen og miste balansen. Det kan du gjøre slik: Sett deg lett ned på knærne, senk tyngdepunktet og la armene svinge rytmisk frem og tilbake med samme rytme som skrittene.

Fem tips om vinterløping Logg inn som abonnent, og få de siste fem tipsene om hvordan du tar deg frem på vinterføret med den største eleganse.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: