Les også

Mand løber foran bjerge, efterår/vinter, profil, MÅ GERNE BRUGES

Løp fortere

Løpetips: Sindre Buraas

Sindre Buraas ble juniorverdensmester i motbakkeløp i 2008. Har tatt bronse på 5000 meter i NM og flere gull i junior-NM på 1500 og 5000 meter.

Begynner For å bli en bedre løper kreves det kontinuerlig løpetrening i flere uker. Dersom du trener jevnt, vil du merke fremgang i løpet av kort tid. Gjør det derfor enkelt, det viktigste er at du kommer deg ut! Ikke tenk for mye på fart og distanse, gå i motbakkene hvis du føler for det. Hold litt igjen på treningen de første ukene, så minsker du risikoen for skader som kan gi ufrivillige stopp i treningen. Husk gode sko, løp gjerne i kupert terreng.

Mosjonist Periodiser gjerne treningen med for eksempel lette, middels harde og harde uker. Da blir det lettere å trene jevnt og med mer overskudd. Lytt til kroppen; tren hardt når du kan og rolig når du må. Unngå halv hard trening, det gir liten effekt og tar bort overskuddet. På hardøkter bør du trene med litt ulik fart, gjerne ved å forandre litt på lengden på intervalldragene og pausene. Legg inn korte stigningsløp, og bruk noen minutter på tøying etter rolige treningsøkter.

Erfaren Ikke vær redd for mye trening på relativt høy intensitet. Tren på å øke løpsstyrken ved å ha lange intervalløkter med korte pauser, og ta langturer der du løper nesten så fort du kan i en time. Tren rolig når du skal det og hardt når du skal det. Legg inn stigningsløp på nesten hver rolige økt. Gjør mesteparten av treningen i skog og mykt underlag, også hardøktene.

Personlig Lytt til kroppen, og ta fri dersom den trenger det. Sett deg et personlig mål som gir deg motivasjon til å trene selv om været er dårlig. Ha det gøy når du trener, varier med nye steder og ta gjerne med en god venn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: