Marathon des Sables

Den tøffe og ugjestmilde naturen byr på store utfordringer for deltakerne, både psykisk og fysisk.

© Marathon des Sables (Alexis Berg)

Marathon Des Sables, et av verdens mest vanvittige løp

Et av verdens mest legendariske ekstremløp, Marathon Des Sables, utvider løpstilbudet slik at også «vanlige» langdistanseløpere kan prøve seg på den ekstreme ørkenutfordringen.

2. februar 2018 av Redaktionen

Ørkenløp for mosjonister

Med en distanse på 250 km fordelt over seks etapper på sju dager – der løperne selv må bære alt av utstyr og forsyninger gjennom Saharas glovarme, tørre ørkenlandskap – har Marathon Des Sables for lengst fått tittelen som verdens ørken­ultraløp nummer 1.

Vidstrakt ørken, steinsletter og skyhøye sanddyner – alt sammen under en konstant stekende sol – hører til noen av utfordringene underveis.

Skulle du sitte med en het drøm om å kjenne på strabasene i ørkenen, er sjansen blitt litt mer oppnåelig. Arrangørene bak Marathon Des Sables, MDS, har utvidet løpstilbudet, og i år har derfor eventyrlystne langdistanseløpere tre utgaver av løpet de kan prøve seg på. Ikke minst kan den reduserte utgaven, Half MDS Fuerteven­tura på Kanariøyene, være det første – og litt mer overkommelige –steget til drømmemålet.

Med 120 km fordelt på 3 etapper à 25 til 65 km i en «svært terrengaktig» løype, skulle den krevende, selvhjulpne ørkenløpopplevelsen være oppnåelig for mer dødelige løpsmosjonister. Det er i hvert fall arrangørenes idé med etappeløpet på den spanske øya, som arrangeres i september.

Vil du prøve deg på den klassiske, lange MDS-utfordringen over sju dager har du i år muligheten to ulike steder: i Marokko, der det arrangeres for 33. gang, og i Peru, der det går for andre gang. Løpene arrangeres henholdsvis i april og november/desember. 

Kilde:  marathondessables.com 

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet. 

Les også

Hvem liker du best å trene med?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: