London Marathon handler om mye mer enn raske tider. I jakten på oppmerksomhet og får å skaffe penger til veldedighet løper folk i de rareste kostymer. Her er en drage.  

Fem grunner til at du bør glede deg til London Marathon

På søndag går startskuddet for London Marathon, og det kan fort bli et av de mer spektakulære maratonløp på lenge. Her er fem grunner til å slå på TV-en for å se på London Marathon.

18. april 2017 av Lasse Lyhne

1. Kenenisa Bekele

Den etiopiske løperen er en av verdens aller beste løpere noen sinne. Han har tilhørt verdenseliten i 17 år og vunnet alt som er å vinne innen baneløp og terrengløp. Bekele har verdensrekorden på 5000 meter og 10 000 meter, og har løpt verdens nest raskeste maraton.

2. Ny verdensrekord hos herrene

De fire siste verdensrekordene på maraton er satt i Berlin, men London har tidligere lagt asfalt til verdensrekorder og i fjor løp Kipchoge verdens tredje hurtigste maratontid i byen - så ruten er rask. Dessuten er feltet av løpere veldig sterkt i år, og i tillegg til Bekele, stiller flere verdensklasse-løpere. Endelig ser været også helt perfekt ut: Ingen vind, 10-12 grader og lettskyet. 

3. Ny verdensrekord hos damene

Kenyanske May Keitany vil forsøke at slå kvinnenes verdensrekord på 2.17.42. Hun har samlet en gruppe fartsholdere, som vil prøve å løpe på 3 minutter og 15 sekunder per kilometer på de 42,2 kilometrene.

4. Folk i utkledning

Selv hvis den egentlige verdensrekorden glipper, vil vi garantert se verdensrekorder i de særere løpskategoriene som for eksempel raskeste maratontid utkledd som en kreps. London har de seneste årene vært skue for all verdens bisarre rekordforsøk, og i år er intet unntak: En løper vil prøve å sette verdensrekord for raskeste maraton iført ringbrynje, mens en annen vil sette rekord for personer utkledd som et tredimensjonalt luftfartøy. Lykke til, sier vi. 

5. Callum Hawkins

I en maratonverden som domineres av østafrikanere, er Callum Hawkins det nye europeiske håpet. Den bleke skotten har de siste årene utviklet seg markant, og i februar slo han den skotske halvmaratonrekorden med nesten to og et halv minutt da han løp på imponerende 60.00 på de 21,1 kilometrene. Hawkins er kjent som en ekte frontrunner, som ikke er redd for å satse alt, så det blir spennende å se hva han kan gjøre i London. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: