Fordeler ved å gå: Tar ikke lengre tidMindre utmattelseFærre muskelsmerterRaskere restitusjonMindre skaderisikoRom til å nyte løpeturen

Gå gjerne i maratonløpet

Ved å veksle mellom å løpe og gå under en maraton, kan man redusere ømheten i kroppen uten å spolere sluttiden.

13. mars 2019

For mosjonsløpere er det ikke noe problem å gå i kortere perioder på maratondistansen. Det kan tvert imot være en god strategi som ikke behøver å ødelegge sluttiden.

Det viser et tysk forsøk med 42 amatørløpere. Før maratonløpet i Kassel hadde de trent til løpet i tre måneder. Under selve konkurransen ble de delt inn i to grupper. Den ene løp hele distansen i ett, mens løperne i den andre gruppen stoppet og gikk i ett minutt for hver 2,4 kilometer.

Overraskende nok viste det seg at de to gruppene gjennomførte løpet på omtrent samme tid – litt over fire timer. De løperne som både hadde løpt og gått, hadde også mindre verking i musklene og var mindre utmattet like etter løpet. Bare fem prosent av disse var plaget av ekstrem utmattelse, mens tallet for løpegruppen var 40 prosent.

– Resultatet tyder på at løp og gå-metoden reduserer belastningen på bevegelsesapparatet. Derfor kan denne løpestrategien absolutt anbefales for løpere som ikke er på elitenivå, da man kan oppnå samme sluttid med mindre ubehag, skriver forskerne bak forsøket.

Source #Journal of Science and Medicine in Sport

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: