Når vi løper er smerten veldig intens, men med tiden så glemmer vi hvor vondt det gjorde - med mindre vi har bildeminner som dette. 

Løpere glemmer hvor vondt det gjør

Maratonløpere glemmer hvor vondt de hadde det under løpet. Kanskje er det derfor mange melder seg på nye løp igjen.

7. januar 2019 av Lasse Lyhne

"You have to forget your last marathon before you try another. Your mind can’t know what’s coming."

Det uttalte den legendariske, amerikanske maratonløperen, Frank Shorter, som vant OL-gull på distansen i München i 1972. Og nå får uttalelsen støtte fra en studie. 

Et forskertam har nemlig intervjuet 62 maratonløpere om deres opplevelse av smerte under løpet, umiddelbart etter at de har kommet i mål. 

De noterte svarene og deretter ble løperne delt opp i to grupper. Etter tre måneder ble den første gruppen spurt om hvor vondt de hadde hatt i kroppen etter løpet, mens den andre gruppen først fikk samme spørsmål etter seks måneder. 

20 prosent færre smerter

Resultatet var at løperne som ble spurt etter tre måneder, rapporterte 10 prosent færre smerter enn de hadde gjort umiddelbart etter løpet. Og hos de løperne som ble intervjuet etter seks måneder, var hukommelsen enda dårligere. De rapporterte nemlig om 20 prosent færre smerter enn de hadde gjort umiddelbart etter at de hadde krysset målstreken. Det forklarer kanskje hvorfor vi stiller oss opp på startstreken igjen og igjen, selv om vi ofte har sagt at vi aldri skal gjøre det igjen ...

Les mer om studien her

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: