Løper en av disse tre en maraton på under to timer i 2017? Nike har valgt ut Kipchoge, Desisa og Tadese som de tre løperne som skal prøve å bryte den magiske grensa på to timer.© Nike

Maraton på under to timer i 2017?

Nike har valgt ut tre stjerneløpere til prosjektet Breaking2, som går ut på å få den første mannen under de magiske to timene på 42,2 km.

1. januar 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

42,195 km på under to timer er kanskje den mest legendariske grensa innefor løping.

Siden Berlin Marathon 2014 har verdensrekorden på distansen vært på 2.02,57 timer satt av Dennis Kimetto. Nå har Nike kastet seg inn i jakten på å knuse drømmegrensa. I over to år har bedriften i all hemmelighet forberedt det såkalte Breaking2-prosjektet, som skal kulminere med en maratontid på under to timer allerede første halvdel av 2017.

Tre toppløpere er valgt ut

Nike har fokus på fem nøkkelområder som skal være 100 prosent optimale for at prosjektet kan lykkes.

Løpere: Nike har testet og valgt ut de tre løpere (blant dem de sponsoer), som de anser har størst potensiale for forbedring. De tre er:

  • Eliud Kipchoge – beste maratontid: 2.03,05 timer

  • Lelisa Desisa – beste maratontid: 2.04,45 timer

  • Zersenay Tadese – beste maratontid: 2.10,41 timer

Rute: Nike har ikke lagt fram alle opplysningene om rekordforsøket ennå, men det vil antakeligvis finne sted på en rute de velger eller lager, slik at det gir så raske tider som mulig.

Trening og energi: Eksperter vil beregne nøyaktig hvor mye løperne skal drikke og spise underveis for at prestasjonen deres skal bli så perfekt som mulig. Samtidig vil de tre løperne fortsette samarbeidet med sine vanlige trenere.

Utstyr: Selvfølgelig vil Nike utstyre løperne med både sko, klær og alt annet som kan tenkes å forbedre hastighetene. Alt dette er fortsatt hemmelig informasjon, men aerodynamisk tape på kroppen til løperne er ikke utenkelig.

Det er foreløpig ikke lagt fram opplysninger om dopingkontroll i forbindelse med prosjektet.

Kilder: Nike og Runner’s World

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: