Ny maraton-verdensrekord fredag?

Den etiopiske løpestjernen Kenenisa Bekele går for verdensrekorden når han løber Dubai Marathon fredag natt.

17. januar 2017 av Lasse Lyhne

Fredag 20.januar avvikles Dubai Marathon. Det er årets første store maratonløp, og som derfor alltid er interessant. Spesielt interessant er det i år, for mye tyder på at løpet kan bli rammen for en ny verdensrekord. 

Bare seks sekunder

Det er i hvert fall ambisjonen hos løpets største stjerne, Kenenisa Bekele. Den etiopiske superstjernen løp verdens nest raskeste maraton med tida 2.03,03 på sensommeren. Bare seks sekunder bak den nåværende verdensrekorden. 

Dubai Marathon har en av verdens høyeste pengepremier. Vinneren av løpet får 200 000 dollar. Skulle Bekele lykkes med rekordforsøket, kan han innkassere ytterligere 250 000 dollar. 

Rask løype 

Løypa i Dubai er lynrask. Den er flat og jevn, uten de store variasjonene. I fjor løp de tre raskeste mennene under 2.05, og de siste årene har løpet blitt vunnet på tider rundt 2.04. Arrangørene har også sørget for fartsholdere i verdensklasse. 

Skulle de svikte, er Bekele kjent som en løper som kan holde et vanvittig tempo, selv uten fartsholdere. Eneste lille aberet, er varmen. Slik det ser ut, kommer temperaturen til å ligge på et par og tjue grader. Muligens fem-seks grader for varmt. 

Verdensrekord på 5 og 10 km

Kenenisa Bekele er en av de beste langdistanseløperne gjennom tidene. Han har verdensrekorden på 5 km med tida 12.37 (2.31 per km) og på 10 km med tida 26.17 (2.37 per km). Løpet i Dubai blir bare det sjette maratonløpet for den 34 år gamle løperen. 

Løpet kan følges live fra fredag kl 03.30 på Flotrack.org.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: