Mentaltips til de lange løpeturene

Den mentale utfordringen kan være like stor som den fysiske når du løper langt. Her er en håndfull tips du kan bruke når du egentlig ikke orker å løpe lenger.

8. januar 2018 av Christian Thestrup

Det gjør vondt å løpe langt. Den mentale utfordringen er imidlertid større enn den fysiske, og så er den vanskeligere å trene. Mens trøttheten i beina kommer langsomt snikende, kan den mentale hammeren ramme motivasjonen og lysten til å fortsette som lyn fra klar himmel. Derfor har vi samlet noen tips du kan bruke når hodet prøver å overtale deg til å dra hjem.  

1. Del opp turen i etapper. Sett deg inn i ruten hjemmefra, og velg noen punkter som du fokuserer på et om gangen. Det kan være kulturelle bygninger, væskestopp, ditt neste gelinntak eller steder der venner og familie heier på deg. Det gjør turen mer overkommelig i forhold til bare å fokusere på målstreken. 

2. Tell opp og ned. I maratonløp er det mange løpere som bruker en strategi der de teller hvor mange kilometer de har løpt, men bare fram til halvmaratonmerket. Så begynner de å telle ned igjen. For det første kan det virke langt å telle til 42, for deg andre slipper du å telle forbi 30 kilometersmerket, der mange frykter å møte veggen. 

3. Gjør det fremmede gjenkjennelig. Du har garantert en rute du har løpt 100 ganger, og der du hele tiden vet nøyaktig hvor langt du har kommet.Forestill deg at du løper den ruten, mens du mentalt ser de velkjente stedene passere forbi. 

4.  La deg trekke av en medløper. Ikke bokstavelig, men lås deg fast i ryggen på en av de andre løperne og hold deres tempo. Det er en god måte å sette på autopiloten på og få vekk tankene, så lenge du ikke lar deg rive med i et tempo du ikke har krefter til. 

5. Hold hjernen i gang. Noen løser matteoppgaver, mens andre synger sanger - inne i hodet. Musikk eller lydbøker er også fantastiske til å få tiden til å gå når du er ute på langtur, så lag en spilleliste med den musikken som motiverer deg mest. Eller finn en spennende lydbok eller podkast som kan holde konsentrasjonen oppe. 

Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: