Morgentrening - Hvordan?

Morgentrening krever lang tilvenning og riktig tilnærming. Med planlegging og tålmodighet kan likevel alle bli morgenløpere.

26. mai 2011

Skal du lykkes med morgentreningen, må du redusere mengden av praktiske morgenproblemer. Du må for eksempel ikke bruke tid på å lete etter klær eller å finne ut hvor og hvor langt du skal løpe. Innse også at morgentreningen krever tilvenning. Hold ut i minst én måned før du tar stilling til om det er noe for deg.

Husk at kroppen venner seg til morgentreningen, rent fysiologisk, slik at det etter hvert føles mindre tøft. Husk også at treningen noen ganger er best når den er overstått. De første femti skrittene, fra sengen til du har fullført morgenritualene og forlatt hjemmet iført treningsklær, er alltid de tyngste.

5 TIPS FOR MORGENLØPING

Start om sommeren. Det er mye lettere å bli morgenløper på denne årstiden, mens det er lyst og været er fint. Når vinteren setter inn med mørke og kulde, er du allerede en garvet morgenløper.

Før treningsdagbok. Det er lettere å fortsette med morgentreningen hvis du fører logg over treningen og fremskrittene.

Få deg en treningspartner. Det er lettere å komme seg ut av døren hvis du vet at noen står og venter.

Finn deg en frokostrutine. Noen kan løpe på et glass vann, mens andre trenger et større måltid. Prøv deg frem, og finn ut hva som fungerer for deg.

Løp på jobb. Det krever selvfølgelig litt planlegging, siden du må ha med klesskift, men en god ryggsekk gjør mye. Forutsetningen er selvfølgelig at du har dusjmuligheter på jobben.

Husk fordelene. Konsentrer deg om det positive i det å få gjennomført løpeturen tidlig. Du kan se frem til både god samvittighet og et bedre humør.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: