Morsommere løpeturer i mørket?

Hva gjør jeg for å gjøre kveldsturene litt morsommere? Jeg begynner å bli veldig lei av å løpe gatelangs.

En hodelykt og skogsterreng kan være løsningen for å få ny energi og motivasjon i løpetreningen. Her i redaksjonen har vi bare gode erfaringer med å legge én eller flere av de ukentlige løpeturene til skogen, der smale stier, skogsveier og områder med lite underskog er perfekt for en

løpetur

som gir gode opplevelser.

Løper du på asfalt, har du all verdens tid til å kjenne at bena verker eller å la tankene fly. Løping i lyset fra en hodelykt krever derimot udelt oppmerksomhet. Når du ikke er i stand til å se mer enn noen få skritt fremover, må du hele tiden ta stilling til hvor du skal plassere føttene. Skarpe svinger, store steiner, røtter og vannpytter utfordrer alle sanser og gjør løpeturen til en helt annerledes opplevelse, med et betydelig element av lek.

I det sparsomme lyset bruker du i høy grad føttene til å "føle deg frem", og balansen settes hele tiden på prøve. Fra tid til annen må du hoppe over et veltet tre eller ta armene til hjelp. Monotont og kjedelig blir det i hvert fall aldri.

Blir du først bitt av basillen og vil fortsette med terrengturene, kan du ha glede av å investere i et par terrengløpesko med grove såler som sørger for skikkelig fotfeste på myk og fuktig skogbunn - f.eks. Roclite 312 GTX fra Inov-8. Den vant vår siste store test. Velg for øvrig en lett hodelykt med en lysstyrke på minst 100 lumens. H7 fra LED Lenser er f.eks. et godt valg.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: