Planlegg løpesesongen

Den nye løpesesongen kan bli den beste du har hatt, men det forutsetter at du finner frem kalenderen og starter planleggingen. Her ser du hva som skal til for å løfte løpeformen til nye høyder.

27. februar 2013

Våren står for døren, og med den en ny løpesesong. Er dette sesongen da du skal få mer fart i beina og utvikle deg til en bedre løper? Er svaret ja, er det på tide å tenke langsiktig og legge en plan. Det kan virke komplisert, men er faktisk ganske enkelt. Det gjør til og med løpingen morsommere samtidig som det øker sannsynligheten for at du lykkes og når dine mål.

Her er tre av fordelene ved å planlegge sesongen:

1. Variert trening Sesongplanlegging innebærer også at treningen blir målrettet. Du løper altså ikke bare den samme kjedelige runden igjen og igjen. I stedet deler du opp treningen i forskjellige faser slik at du i én periode for eksempel konsentrerer deg om å løpe langt, mens du i en annen fase løper intervaller og driver med bakketrening. Den siste perioden før sesongmålet er satt av til trening i måltempo.

2. Formmessig fremgang I og med at du dropper den kjedelige og statiske treningen og løper mer variert, vil du også oppleve et kraftig formløft. Du kan fortsatt oppleve kriser, og det vil selvfølgelig også oppstå platåer i utviklingen, men totalt sett vil du bli en bedre og ikke minst raskere løper.

3. Nå målene De overordnede målene med sesongplanleggingen er enkle: Du skal ha det mer gøy og ikke minst nå målene du har satt deg. Ved å strukturere sesongen sørger du for en riktig og tålmodig progresjon. Da er nemlig sjansen for å lykkes langt større enn hvis du bare løper på lykke og fromme.

La oss guide deg gjennom hele sesongen, og få et komplett forslag til planleggingen av den nye løpesesongen. Logg inn her.

Test og dagbok

Det er alltid lurt å teste formen underveis, for eksempel med en Cooper-test. target="_blank">Prøv Cooper-testen

Få kontroll over treningen og fremskrittene ved å føre treningsdagbok. Prøv vår treningsdagbok - helt gratis

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: