© iStock

Puster du riktig når du løper?

De fleste mennesker glemmer å puste riktig når de løper. Gjør du?

14. januar 2019 av Anja Bruneskjold // I FORM

Det er fort gjort å glemme denne viktige tingen når man er dypt konsentrert på løpeturen. Men det kan ha store konsekvenser for både kroppen din og resultatene dine, hvis du glemmer det.

Selv om kroppen og beina kan spurte vesentlig raskere enn du gjør når du løper, så er det langt fra sikkert at lungene og pusten din henger med. Og da kan det være meningsløst.

Den mest vanlige årsaken er at du er ute av form og trenger å løpe litt oftere - bare for å trene pusten. Men det kan også hende at du bør øve deg på å puste riktig når du er ute og løper.

I starten er det viktig at musklene får så mye oksygen som den trenger. Ellers fungerer det ikke. Og de får ikke oksygen uansett hvordan du puster. Det er veldig viktig at du ikke puster overfladisk, men derimot sørger for å trekke pusten helt ned i lungene. Hvis pustingen blir for overfladisk, vil ikke oksygen nå ut til verken blodet eller musklene. Og da presser du deg selv mer enn du har godt av.

Prøv og pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen. Du kan nemlig fort komme til å trekke pusten gjennom magen - og det gir både hold og gjør deg unødig sliten.

Ved å trekke pusten gjennom nese og munn, vil du også få en slags meditativ opplevelse, som ofte får deg til å kunne løpe mye lenger. Win! 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: