Eldre mann i løpeklær

Ingen vil kunne løpe fra døden for alltid, men er du en ivrig løper kan du sikre deg mange ekstra leveår, viser ny britisk forskning.

© iStock

Så mye må du løpe for å leve lenger

En studie viser at løpere lever lenger. Men det er ikke uten betydning hvor mye du løper, hvis du vil ha den livsforlengende effekten.

2. januar 2019 av Jesper U. Larsen, Lasse Lyhne, Niels C. Thalund & Hans W. Gottlieb

Løping er mest effektivt

I studien har forskere sammenlignet risikoen for å dø tidlig for 4 ulike grupper og funnet ut at løping i mer enn 75 minutter i uka senker risikoen mest.

Mindre enn 75 min løping i uka

... gir 30 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. 

Løpere som løper mindre enn 75 min. i uka, har 30 prosent lavere risiko for å dø tidlig sammenlignet med helt inaktive.

Mer enn 75 min løping i uka

... gir 43 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. 

Løpere som løper mer enn 75 min. i uka, har 43 prosent lavere risiko for å dø for tidlig sammenlignet med helt inaktive.

Mer enn 75 min. annen trening i uka

... gir 22 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. 

De som trener mer enn 75 min. i uka, men ikke løper, har 22 prosent lavere risiko for å dø for tidlig sammenlignet med helt inaktive.

Det finnes faktisk en annen studie som viser at bare en times løping kan forlenge livet ditt betydelig. Sjekk selv.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: